Szépen megy keresztbe a legújabb Jaguar

2017.07.05. 18:05

Egy új személyautó megjelenését több évnyi tesztelés előzi meg, ahol álcázott prototípusokat nyúznak változatos körülmények között, hogy kiderüljenek az esetleges hibák, és megtalálják a legjobb beállításokat. Az E-Pace tesztjein készült felvételekből vágott látványos videót a Jaguar, ahol aszfalton, havon és murván mennek az új SUV-val, durván.

Az E-Pace bemutatója július 13-án, azaz bő egy hét múlva lesz, de addig is igyekeznek felkelteni az érdeklődést a típus iránt. Ezen a videón például nagyszerűen látszik, hogy hogyan viselkedik az autó nagy tempónál, ahogy az is sejthető, hogy lesznek a gépnek igazán gyors változatai. Ebben nem is kételkedtünk: a Jaguar nemrég mutatta be a kétliteres, turbós Ingenium benzinmotor 300 lóerős változatát, amely érzésünk szerint ebben a típusban is megjelenik majd.

Nem csoda, hogy a Jaguar számára fontos az E-Pace megfelelő fogadtatása. A nagyobb F-Pace eladási sikerei alapján – a márka eladásainak több mint a harmadát adja a típus – jelentős piaci sikerre számíthat a cég a kisebb, könnyedebb, sportosabb, és persze kedvezőbb árfekvésű autótól. A pontos részleteket ugyan csak jövő csütörtökön hozzák nyilvánosságra, de műszaki szempontból nagy meglepetésre nem számíthatunk. Várhatóan itt is a szabvány Jaguar-Land Rover megoldásokat alkalmazzák – a frissen fejlesztett négyhengeres Ingenium motorokat és a széles körben alkalmazott szegecselt-ragasztott alumínium platformot – csak a csomagolás lesz más, mint megszoktuk.