Átalakul az Audi A3-as

2017.08.08. 06:23

A brit Autocar híre szerint növekedésnek indul a VW Golf négykarikás testvérmodellje, de nem ez lesz az egyetlen lényeges változás.

Bár az információ nem hivatalos – az Autocar belső informátorokra hivatkozik – de ismerve a Volkswagen csoport fejlesztési stratégiáját, nem is valószínűtlen. Az A3-as sorozat népszerű szedán-változatát biztosan hosszabbra szabják, elsősorban azért, hogy nagyobb lábteret alakíthassanak ki, viszont csapott hátú kivitelből már csak egy készül, az ötajtós. A háromajtósból állítólag évről évre kevesebb fogy, ezért a 2019-re várható modellváltáskor ennek már nem mutatják be az utódját. Ugyanakkor a karosszériaváltozatok száma nem csökken, 2021-ig állítólag bemutatják az A3-as ferde hátú ötajtós változatát, amely a szedán alapjaira épül majd – ez az A3 Sportback nevet kaphatja meg.

Azt persze nehéz megjósolni, hogy a minimum fél számmal nagyobb A3-asokkal nem veszélyezteti-e az A4-es eladásait a cég, de nincs sok választásuk. A kompakt prémium-szedánok piacán erős verseny van kialakulóban, az BMW már bemutatta Kínában fronthajtású 1-es szedánját, és a Mercedes is beígért már egy hasonló modellt az A osztály alapjaira.