Új főnök és komoly tervek az Audi Sportnál

2017.12.21. 13:43

Megvan az Audi Sport új főnöke: Michael-Julius Renz váltja Stephan Winkelmannt a pozícióban. A Volkswagen-konszernen belüli vezető-keringőt Wolfgang Dürheimer bejelentése indította be, a szakember ugyanis először a Bugattit hagyta ott, majd jelezte szándékát, hogy az egész vállalatcsoporttól búcsúzna. Utóda Winkelmann lett, így megüresedett az Audi Sport vezetői széke.

Michael-Julius Renz a képen jobbra
Michael-Julius Renz a képen jobbra

A márka vezérigazgatója, Rupert Stadler elmondta: az új vezető feladata, hogy megerősítse a márka pozícióját globális szinten. Renz eddig az Audi kínai jelenlétéért felelt, tehát egy fontos és jelentős méretű piacon tevékenykedett, most azonban világszerte fel kell futtatnia az eladásokat.

A sportrészleget egyébként tavaly év végén nevezték át Quattróról Audi Sportra, de érdemben nem változott semmi, már akkor sem nagyon értettük, mi szükség volt a tradicionális név lecserélésére. A cél mindenesetre a név- és vezetőváltás után is ugyanaz: tartani a lépést a Mercedes-Benz AMG-kkel és az M-es BMW-kkel. Hogy konkrétabban fogalmazzunk: folytatni akarják az elmúlt évek növekedését – az előző hat esztendőben megduplázták az eladásokat, idén pedig újabb rekordra számítanak. 2020-ig öt új modellel bővítenék a palettát.

Az Audi Sport éléről leköszönő Winkelmannra is érdekes feladatok várnak a Bugattinál: a következő Chiron-változatok fejlesztését és bemutatását kell menedzselnie. Nem lesz neki ismeretlen a szupersportautós műfaj, hiszen 2005-től 2016-ig a Lamborghinit vezette.