Kiszivárgott képeken az új Peugeot 508

2018.02.21. 14:37

A Peugeot 508-as idén már éppen nyolc éve van gyártásban, és bár 2014-ben volt egy nagyobb modellfrissítés, teljesen érthető, hogy a franciák elérkezettnek látták az időt az új generáció bevezetésére. A hivatalos genfi bemutató előtt pár héttel a közösségi médiában szivárgott ki néhány kép az utódról, egészen pontosan annak GT-változatáról.

Ezek a képek minden bizonnyal a hivatalos sajtóanyag részei lehetnek, a szedánt elölről, hátulról és belülről is leplezetlenül mutatják. Néhány stíluselemet ugyan átvett a tavaly Genfben bemutatott Instinct tanulmányról, de azért jórészt csak erősen hunyorítva látjuk bele azt a koncepciót.

Elöl leginkább a függőlegesen futó nappali menetfényt tekinthetjük átemelt elemnek, amelyet belefuttattak a főfényszóró lámpatestébe is. Hátulról a lámpák formája és az azokat összekötő fekete sáv jelenti a hasonlóságot. Megtartották viszont a klasszikus szedánformát, és nem az Instinct shooting brake-es stílusú, ám négyajtós kialakításával.

Odabent az aktuális Peugeot-kból is jól ismert, így többek közt az 5008-asnál látott i-Cockpit köszön vissza. A mélyen ülő digitális műszeregység, az enyhén a vezető felé fordított középkonzol, a magas kardánboksz és a zongorabillentyűt idéző gombsor mind-mind megjelenik itt is. Ezekkel együtt egészen kellemes, szép belsőt terveztek az 508-nak.

Ami a motorokat illeti, hivatalos információknak még híján vagyunk, de várhatóan az 1,6-os és kétliteres BlueHDI dízeleket, valamint az 1,6-os THP benzines 165 lóerős változatát építik az új 508-asba. A képek tanúsága szerint egészen biztosan lesz automata váltós kivitel – jó eséllyel a hatfokozatú EAT6-ot és a nyolcgangos EAT8-at is megkapja. Mivel az év végére az 5008-ból már lesz plug-in hibrid, nem kizárt, hogy az 508-asból is készül konnektoros verzió.

Pontosabb és biztosabb műszaki adatokat március elején várhatunk, a Peugeot ugyanis a Genfi Autószalonon állítja majd ki az új 508-ast, a kombi (SW) verzió pedig az őszi Párizsi Autószalonon mutatják be. Az új 508 forgalmazása idén november táján indul Magyarországon az importőri infók szerint.