Musk: a kétmotoros Model 3 elveri pályán a BMW M3-at

2018.05.20. 17:25

Szolid betámadással pörgeti a kétmotoros Model 3 marketingjét Elon Musk: Twitterén osztott meg minden fontos alapinfót az újdonságról. És ha már ott járt, szóban el is verte vele a BMW M3-at. Meg minden mást a kategóriában.

btd

Azt már tudtuk, hogy a kétmotoros Model 3-at május végén kezdik árulni, a jövő hónapban pedig gyártani, arról viszont eddig csak pletykák voltak, hogy mégis mit tud majd a kis Telsa csúcsváltozata. Elon Musk Twitterének hála nem sok titok maradt. 3,5 másodperces 0-100 km/h, 250 km/h-s végsebesség és 500 kilométeres hatótáv ezek a kulcsadatok, amiből leginkább az első a meredek. Ezzel az alap Model 3-nál 2,1 másodperccel hamarabb van százon két motorral, de nem is ez a durva, hanem, hogy ezzel a Model S-kínálatot is végigveri egészen a P85-ig. Sőt, még az összkerekes, 100 kWh-s 100D-nek is ad egy tizedet százig. 

hbtd.png

Kiderült az ára is: a korábban híresztelt 70 ezer dollárnál kicsit húzósabb, 78 ezer lett végül (20 millió forint), de Musk megnyugtatta a Twitter népét, hogy ez nagyjából egy BMW M3 ára. És ha már felállt a párhuzam, egyúttal leírta azt is, hogy az M3-nál amúgy tizenöt százalékkal gyorsabb a kétmotoros Model 3 és még vezetni is jobb. Kategóriájában mindenkit elver majd pályán – zárta a csiripet. Hogy hány körig tart a mindentverőség, arról nem esett szó...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.