Mégsem lesz új Dodge Viper

2018.06.05. 06:24

A múlt héten ütötte fel a fejét a pletyka, amely szerint, ha V10-es helyett V8-as motorral is, de visszatérhet a Dodge Viper sportkocsi. Ám úgy tűnik, a gyáriak nem így gondolják.

2

„Nagyszerű kérdés... Nem szerepel ilyesmi a terveink között, ha erre vonatkozik.” - ezt válaszolta Sergio Marchionne, az FCA vezérigazgatója, és röviden meg is magyarázta, miért nem. Azt mondja, a Viper nem hozott nyereséget, és egy aranyos európai stílusú motorocskával egyébként sem működne.

A Fiat vezér egyébként azt mondja, személy szerint örülne, ha találnának módot a folytatásra, de eddig ez nem sikerült, ezért is döntöttek a gyártás leállítása és az üzem bezárása mellett. A Dodge-nál így két erős autó marad, a Challenger és a Charger, amelyekből viszont már készül a következő generáció.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.