Ügyes reklámmal célozza a szaúdi nőket az Audi

2018.06.27. 11:05

Hétvégén megtörtént a szaúdi csoda: a szunnita országban zajló nagy liberalizálizálási hullám részeként eltörőlték végre a nők autóvezetésének tiltását. Az új lehetőség egyben óriási új piacot is jelent, amire a nagy autógyárak is reagálnak. Az Audi például így:

Szalmán koronaherceg éppen egy világibb Szaúd-Arábiát épít, ennek a reformnak része hogy immár nők is vezethetnek autót az arab országban. Régóta téma volt a tiltás feloldása, de nem olyan rég még korbácsolás járt érte, ha autóvezetésen kaptak egy nőt a szaúdi utakon. Már tavaly ősszel bejelentették, hogy 2018-ban jön a tiltás feloldása, sok nagy autógyártó pedig már akkor, egymás után üdvözölte Twitterén a hírt. Sőt, januárban már külön bemutató terem nyílt az országban kimondottan nőknek. Nem meglepő ez a teperés, a 33 milliós szaúdi lakosság fele nő, a kőolajban gazdag országban nagyon erős a vásárlóerő.

Mohamed bin Szalmán egyébiránt nemcsak egy világibb országot, de egy kőolaj-exportra kevésbé kiszolgáltatott szaúdi gazdaságot is szeretne. Ennek szellemében januárban duplájára emeltette a benzin literenkénti árát a hazai kutakon