Golf-rivális lesz a Škoda Rapidból

2018.07.13. 06:07

Különös helyet foglal el a Škoda választékában a Rapid, igazából nem egészen érthető, hogy mi a szerepe. A Fabiánál nagyobb, de az Octaviánál kisebb modell létjogosultságát a legújabb információk szerint már házon belül is megkérdőjelezték, és már most kiderült, hogy hogyan váltják le a közeljövőben.

rapidsuccessor sk

Azt a Škodánál sem értette mindenki, hogy a Rapid hogyan használ majd a márkának. A szedán túlzottan is hasonlít az Octaviára, szinte csak a méretük különbözteti meg a két típust, az ötajtós Spaceback viszont a Fabia tágasabb, házon belüli ellenfelének tűnik. Úgy néz ki, arra a Škodánál is rájöttek, hogy ez így nem jó, ezért az utódmodell egész más lesz. A Škoda marketing-főnöke, Alain Favey árulta el, hogy mit is terveznek a Rapid helyett: egy VW Golf méretű modellt, amely célszerűbben töltheti ki a Fabia és az Octavia közti piaci rést. Az Octavia ugyanis fél számmal nagyobb, mint a megszokott kompakt modellek, a maga 4,66 méterével a harmadik generáció már közelebb áll a középkategóriához, mint a kompakthoz. Így egy 4,2-4,3 méter körüli, de az Octaviához hasonló szélességű modell még elfér a kínálatban, méghozzá anélkül, hogy felesleges konkurenciája lenne a márka más modelljeinek.

Favey szerint a Rapid név helyett is keresnek másikat, bár azt egyelőre nem tudni, hogy ismét egy régebbi, sikeres Škoda modell nevét használnák, vagy keresnek egy újat, ahogy a Citigo, a Karoq vagy a Kodiaq esetében.