Vázlaton is megmutatták az új nép-Škodát

2019.01.30. 11:38

A Škoda minden ismert fogást igyekszik bevetni, hogy felhívja a figyelmet eddigi legkisebb terepjárójára. Ezúttal vázlatokat mutattak, amelyeken jól látszanak a részletmegoldások, csak az arányoknak nem hihetünk.

Az itt egyértelműen látszik, hogy az eddig bemutatott terep-Škodák sorába nagyszerűen beleillesztették a tervezők a Kamiq-ot is. Itt is felbukkannak a jellegzetes részletek, amilyen a szigorúan éles övvonal alatt domborúan folytatódó oldallemez, az egymás alatt elhelyezett fényszóró és nappali menetfény, a hátrafelé szűkülő és emelkedő oldalablaksáv, vagy a farrész, amely olyan, mintha hajtogatták volna. Ugyanakkor akad néhány, a nagyobb modellektől különböző megoldás is, amilyenek a köríves sárvédők.

Mindenképp nagyszerű hír, hogy a Škoda és az azonos alapú Seat modell, az Arona nem egyforma, mint az elmúlt évtizedben a két cég több más modellje, bár műszaki szempontból nyilván nincs érdemi eltérés a két jármű között.

Bár a Kamiq élő bemutatója a Genfi Autószalonon lesz március első napjaiban, amilyen gyakorisággal a Škoda most szivárogtat - itt egy sötétben készült fotót, itt meg a típusjelzést hozták nyilvánosságra -, nem csodálkoznánk rajta, ha néhány héten belül minden lényeges információt nyilvánosságra hoznának a típusról.