Nézzék, ez az új Corsa első nyilvános részlete

2019.02.08. 12:47

Nem titok, hogy az Opelnél rohammunkában készítették el a Corsa következő generációját a Peugeot 208 alapjaira. Ám úgy néz ki, mostanra végeztek a munkával, már csak a bevezető kampány van hátra.

corsatsr1

Új Corsát nem mutatnak be minden nap: a jelenleg kapható változat alapjaiban még a 2006-ban bemutatott, és a Fiattal közösen kifejlesztett Corsa D alapjaira épül, 2014-ben csak egy alaposabb modellfrissítésen esett át. A Rüsselsheimben fejlesztett váltótípus, amelyet még a General Motors korszakban kezdtek fejleszteni, már tavaly gyártásba kerülhetett volna, de miután az Opel a Peugeot csoport része lett 2017-ben, leállították a munkát, és alig két év alatt, rohammunkában áttervezték az autót a Peugeot által kifejlesztett CMP platformra.

Az első gyári fotón az új Corsa bal első fényszórója látható, és ahhoz képest, hogy milyen keveset mutat az egész autóból, néhány dolgot azért elárul. Úgy néz ki például, hogy nem lesz túlságosan megdöntve a Corsa első lámpája, ami a legutobbi kémfotók alapján a Peugeot 208-as lámpáira is jellemző, ahogy a viszonylag magas és rövid késpenge-forma is. Ebből már adódik a következtetés, hogy a két típus között valószínűleg látható lesz valamelyest a műszaki rokonság.

Ez persze csak a kezdet: később várhatóan még több hasonló előzetest láthatunk majd, mielőtt az új Corsa megérkezne.