Tízezerrel kevesebb E-Tron készülhet idén az akkumulátorhiány miatt

2019.04.19. 19:16

A becélzott darabszám közel húsz százalékával, 10 ezer 500 darabbal kevesebb E-Tront gyárthat idén az Audi a beszállítója miatt. Az akkumulátorokat szolgáltató LG Chem akasztja meg jelentősen a villanyterepjáró termelését a belga sajtó szerint. 

DSC07081

Nem ezek az Audi villanyterepjárójának legjobb hetei. A tavaly bemutatott E-Tronról nemrég írta meg a világsajtó, hogy az Egyesült Államok Szövetségi Környezetvédelmi Hivatalának (EPA) mérései alapján az ígért 400-nál messze kevesebb, csupán 328 kilométert megy el egy töltéssel. Emiatt lehet, hogy buknak néhány megrendelést, de hiába, ha az akkumulátorbeszállító LG Chem (a cég, ami egy ideje már megnehezíti a VW-csoport villanyautós terjeszkedését) miatt amúgy sem tudnák kiszolgálni az ügyfeleket. 

A belga L'Echo írja belső forrásokra hivatkozva, hogy a tervezett 55 830 E-Tron helyett csak 45 240-et tudnak gyártani az Audinál év végéig, és ezért egyedül az akkumulátorhiány a felelős. Ez már azért is nagyon rosszul hangzik, mert idén az E-Tron Sportback gyártását is el akarták kezdeni, de az így várhatóan a jövő évre csúszik majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.