Nyolc elektromos Opel jön két éven belül

2019.10.29. 06:04

Az persze kategóriánként eltérő, hogy a konnektor milyen műszaki megoldáshoz vezet. A nyolc újdonságból hat lesz tisztán elektromos hajtású, kettő pedig tölthető hibrid.

A villanyos modellek természetesen egytől egyig a Peugeot alapú Opelek változatai lesznek. A Corsa-e után, még 2020-ban érkezik a Grandland X Hybrid 4, amelyben a hibrid hajtás egyben összkerék-hajtást is biztosít. Ezen felül a Vivaro furgonból, és a Mokka X-et leváltó, a Corsával azonos alapokra épülő kis terepjáróból mutatnak be tisztán elektromos változatot.

Négy másik modell érkezik 2021 folyamán: a személyszállító Combo Life és a teherszállító Combo Cargo, valamint a Zafira Life (a személyszállító Vivaro) tisztán elektromos hajtáslánccal érkezik, míg az Astra következő generációjából konnektoros hibridet mutat be az Opel.

Hosszabb távra, 2024-ig azt ígérik, hogy minden típusból lesz valamilyen, legalább részben elektromos hajtású változat. Egyébként ebből a bejelentésből is látszik, hogy az Opel, a PSA csoport többi részéhez hasonlóan igyekszik minél több modelljében használni ugyanazt az elektromos hajtásláncot. Amennyire most tudni lehet, az összes most bejelentett, tisztán elektromos autójukba ugyanaz a 100 kW-os hajtás kerül szintén szabványos elemekből felépíttet akkumulátorokkal.