Újra eladási rekordot döntött a Seat

2020.03.26. 06:15

Tavaly 574 ezer Seat fogyott, ami 10,9%-os növekedést jelent az előző évhez képest, ami már eleve rekordév volt. A spanyol márka rég nem volt ilyen erős, és ezt nagyrészt a friss és divatos szabadidő-autó kínálatnak köszönhetik.

1

Nagyon jól jellemzi a helyzetet, hogy az eladások 44%-át adta három modell, az Arona, az Ateca és a Tarraco. Ez közel harmadával jobb eredmény mint a 2018-as, ami azt jelzi, hogy ezekkel a modellekkel sokkal nagyobb növekedést tudtak elérni, mint az a piaci helyzet alakulásából következne.

Valószínű, hogy az idén a járványügyi intézkedések mellékhatásaként elmarad az újabb eladási rekord, bár az idén bemutatott Leon és Cupra Formentor modellek még feljebb hajthatták volna a keresletet. Ennek ellenére jelenleg kifejezetten kedvezőnek látszik a Seat jövőképe. Ez tükröződik abban is, hogy növelték a cégnél a fejlesztésre költhető összeget, és a márka európán kívüli forgalmazásának bővítését tervezik: hamarosan Latin-Amerika több országában, illetve Kínában is felbukkannak majd a Seat autói.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.