Ez lehet az új 5-ös BMW

2020.04.30. 12:23

Az 5-ös BMW eddig sem formabontó stílusáról volt ismert, és úgy néz ki, ez így is marad. Aki attól tartott, hogy az X7-es és a 7-es sorozathoz hasonló átalakuláson esik át a típus, úgy néz ki, megnyugodhat.

A legújabb, álcázás nélküli képek alapján néhány részlet ugyan változik az autón, de a tervezők itt meg sem próbáltak változtatni az autó karakterén. Igazítottak ugyan a hűtőrácson, de az csak szögletesebb lett, nagyobb alig. Feltűnőbbek az új, alacsonyabbnak látszó fényszórók, illetve az átrajzolt lökhárítók. Ahol hozzányúltak a formatervhez, ott látványosan élesebbek lettek a vonásai, több az egyenes, egyszerű vonal, mint korábban.

Bár adatok egyelőre alig szivárogtak ki, úgy tudjuk, többféle új konnektoros hibrid változattal készülnek felfrissíteni az 5-ös sorozatot: az 530e négyhengeres, az 545e hathengeres motor mellé kínál majd tisztán elektromos használati lehetőséget.

A kiszivárgott gyári képek alapján már a premier sem lehet nagyon távoli, bár valószínű, hogy a típust egyelőre csak interneten mutatják be, komolyabb gyülekezéssel járó rendezvény nélkül.