Erre a balesetre tényleg nincsen magyarázat

2020.09.14. 12:31

Vajon miért gondolta úgy az utánfutós pickup sofőrje, hogy jó ötlet az autópálya-felhajtóról menetiránnyal szemben folytatni az utat?

A Magyar Közút rakta ki ezt a felvételt, amelyet múlt pénteken rögzített az egyik kamerájuk. A pickup sofőrje az egyértelmű jelzések ellenére az autópálya-felhajtón – pontosabban áthajtón, hiszen az M25-ösről az M3-asra visz át a kérdéses csomópont – balra fordult, majd látván a szembejövő forgalmat, az utat teljes egészében elzárva lassított. Egy egyterű, amelyben a tudósítás szerint két felnőtt és négy gyermek utazott, már nem tudta kikerülni az utánfutót. Komolyabb baja senkinek nem esett, de ez tényleg csak a szerencsén múlt: ha ott egy nagyobb autó gyorsabban érkezik, akár többszörös emberhalál is eshetett volna.

Tényleg nem tudunk ennél okosabbat, egyszerűen ne tessék ilyet csinálni. Bár úgy néz ki, ez olyasmi, amit felesleges is leírni, hiszen ki az a hülye, aki menetiránnyal szemben hajt fel az autópályára? Ám annyira nem ritka az ilyesmi, hogy a Magyar Közút nemrég még kampányt is indított „Tartsd az irányt” címmel – valószínűleg azért, mert ez a magyar gyorsforgalmi úthálózaton egyelőre valódi probléma.