Megmutatták a legújabb Nissan Navarát

2020.11.05. 14:48

A Nissan is követi az arcnövesztés divatját az új Navarával: vaskos keretbe foglalt, nagy felületű hűtőrács jelenti a leglátványosabb újdonságot.

Az aktuális Navarával kapcsolatosan az egyik kritika az volt, hogy nem elég jellegzetes, bár ezen nincs mit csodálkozni. Nyilván már a tervezési szakaszban tudták hogy kell belőle Mercedes és Renault változatot készíteni, így a túl erős karakter csak gondokat okozna. Ám azok után, hogy a Toyota is nagy, könnyen felismerhető hűtőráccsal újította meg a Hiluxot, a Nissan is hasonló lépésre szánta el magát: a Navara is nagy hűtőrácsot kap.

A bemutató képeken talán kevésbé látszik, de a Nissan megoldása jellegzetes, alul nyílt patkó-jellegű keret – állítólag lesznek krómszínű keretes változatok, ahol ez jobban látható – bár igazán eredetinek így sem mondanánk az autó orrán kialakított trapézformát. Ráadásul a többi változást nagyítóval kell keresni. Pedig újak a lökhárítók, a lámpák mintázata, és még néhány részlet, de ezek már nemigen szólnak bele a pickup karakterébe.

A képek tanúsága szerint a Navara belülről sem változik jelentős mértékben. A műszerfal nagyrészt változatlan, csak a kormánykereket cserélték egy új, kerek közepű változatra. Úgy tudjuk, a tavaly átdolgozott motorválaszték sem változik semmit: marad a jól ismert dupla turbós, 2,3 literes turbódízel, kiviteltől függően 163 vagy 190 lóerővel.

Egyes piacokon elérhető lesz a Navara egy alaposan feldíszített Pro-4X változatban is, amihez egyebek közt gyári kengururács, a tetőig kinyúló szívócső, tetőrács és hátsó bukókeret is jár majd, bár ez ebben a formában Európában biztos nem lesz elérhető az itteni gyalogosvédelmi előírások miatt.