Mégiscsak lesz Opel Monza?

2020.11.09. 14:55

Az elmúlt évtizedben több alkalommal felmerült már, hogy készül valami az Opelnél Monza néven, de eddig egyik tervből sem lett semmi. A legújabb állítólag egy nagy villany-terepjáróról szól, Peugeot alapokon.

opel monza pp

A pletykák szerint ez lenne a márka abszolút csúcsmodellje: 4,9 méteres hosszával jócskán túlnőne a Grandland X-en. A műszaki alapjai az új, még épp csak bejelentett eVMP platform adná, amelyet kifejezetten nagyobb elektromos típusokhoz fejlesztettek, és a PSA szerint akár 650 km-es hatótávú autók is építhetők rá tisztán elektromos hajtással.

A Monza nevet 1978 és 1986 között az akkori csúcs-Opel, a Senator kupé változatán használták utoljára, viszont 2013-ban mutattak egy érdekes, sportos, de egyszersmind kombi-jellegű tanulmányt ezen a néven, amely egyértelműen a jelenlegi Insignia formai megoldásait volt hivatott kipróbálni a közönségen. Később olyan pletykákat lehetett hallani, hogy Monza néven jön egy nagy SUV a kínálat tetejére, de ennek a fejlesztését a PSA leállította még 2017-ben.

Most úgy néz ki, az alapötletet nem vetették el, csak a részleteken kellett változtatni, hiszen a régi Opel alapokat már nem használhatták fel.

Az Auto Motor und Sport híre szerint 2024-re készülhet el az új Monza, már ha semmi sem jön közbe.