Megmutatták az első vadonatúj Blower Bentley-t

2020.12.10. 15:46

Az már tavaly kiderült, hogy a Bentley is beáll a sorba, és újraalkotja a márka legnagyobb legendáját, a Blowert. Ehhez a négyből egy eredeti példányt szedtek darabjaira. Az összes alkatrészről – összesen 1857 van – készült háromdimenziós modell, amely alapján elkészültek a szerszámok, ezekkel az új alkatrészek, amelyekből végül összeállt a nullás rajtszámú prototípus.

Ez hivatalosan tesztelési célokat szolgál, és a tervek szerint 8000 kilométert mennek majd vele versenypályán, hogy kiderüljenek az esetleges hibák. Úgy tudjuk, ennek az autónak minden részletét igyekeztek a 90 éves, korhű technológiával előállítani: az alvázhoz ugyanúgy kőrisfa tartóelemeket használtak, az ülésekbe pedig összesen mintegy tíz kiló természetes lószőr tömés került.

A Bentley tervei szerint 12 új Blower Bentley készül majd az eredeti, komoly vagyont érő négy mellé, aminek az eredeti autók tulajdonosai ugyan nem örülnek igazán, viszont így többen tapasztalhatják meg, milyen is volt a Bentley 240 lóerős, kompresszoros szörnyetege, a korszak egyik legjobb sportkocsija. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ennek a szériának része lesz-e a Car Zero, esetleg a tesztek után szétbontják, és alkatrészként hasznosítják ezt a példányt.