Példátlan tűzijátékkal vezették be az új Kia jelvényt

2021.01.06. 15:45

Egy jelvénycseréből ritkán csinál ekkora látványosságot egy autógyártó – általában egyszerűen egy új típus bemutatásához kötve mutatják be az új jelvényt, ami így ritkán kap kitüntetett figyelmet – a Kia viszont Incheon városában látványos tűzijátékkal rajzoltatta az égre új jelvényét.

A hagyományos, csillogó gömbökké robbanó patronok mellett 303 pirodrónt – pirotechnikát hordozó repülő eszközt – engedtek fel, így rajzolhatták az égre az új jelvényt, ami a Kia márkanév egy erősen stilizált változata, összefüggő vonalat alkotó betűkből. Ezzel egyben állítólag megdöntötték az összehangoltan reptetett pilóta nélküli légijárművek számának rekordját is.

Az egyszerűbb jelvény, amelyből elhagyták az ovális keretet a vörös háttérrel, már a 2019-es Imagine tanulmányon látható volt, de a a szériamodelleken csak most kezdik el a bevezetését. Hogy pontosan milyen típusokon, az később, január 15-én derül ki: akkor ismertetik majd a Plan S nevű üzleti stratégia részeit, és ha igaz, néhány új modellt is bemutatnak majd. Azt viszont már most elárulták, hogy az új logóhoz új szlogen is jár: Movement that inspires, azaz mozgás, amely inspirál.