Egyszerű formákkal hódítana az Ioniq 5

2021.01.14. 06:07

Arra ugyan vigyáztak, hogy az előzetes fotókról minden ne derüljön ki, de úgy látszik, a 2019-ben leleplezett Hyundai 45 tanulmányon nem változtatnak sokat, mielőtt gyártásba megy.

A kérdéses autó fontosabb ismertetőjegyei, a nagy, egyszerű, alig hajlított felületek, és az egyszerű körvonalak láthatóan a szériagyártásra szánt Ioniq 5-ön is megmaradnak. Az autó oldalát ugyan nem mutatták meg teljesen, így az nem biztos, hogy az origami-hajtásra emlékeztető vonalakat is megtartják az ajtókon, de az sem lenne meglepő: úgy néz ki, az Ioniq márkát megpróbálják formai szempontból is egyértelműen elválasztani a Hyundai típusaitól.

Amennyire tudni lehet, az Ioniq 5 lesz az első, és egyben az egyik legkisebb autó, amely már az új, csak villanyautók számára fejlesztett E-GMP platformra épül majd. Ennek az egyik lényeges előnye, hogy többféle méretű akkumulátorral és különböző teljesítményszintű motorokkal lesz elérhető, bár a részleteket egyelőre nem ismerjük.

Ami biztos, az az, hogy az Ioniq 5 február folyamán mutatkozik be, így minden lényeges információt megtudhatunk róla még a tavasz beköszönte előtt.