Két ország mellett Magyarországon is helyszínt keres gyártelepének a Rivian

2021.02.14. 10:48

Eladott autója még mindig nincs, de már becélozta a tőzsdére menetelt, és éppen helyet keres európai gyártelepének a Rivian. A Bloomberg hírügynökség úgy értesült, a három országra szűkített lehetséges helyszínek között ott van Magyarország is.

A. Rivian R1S Front.0

Bár nagyjából három éve sorozatgyártás helyett csak beszélnek az első autóikról, egyre biztosabb, hogy lesz valami a Rivianból. A lakossági vonalon nagyobb villanyautókat gyártani szándékozó michigani techcégnek furgongyártásra például már van egy óriási megrendelése. Egyik befektetőjétől, az Amazontól, ami százezer furgont gyártat le velük a következő években, ez pedig önmagában stabil alapot teremt a folytatásra. A jelek szerint olyan stabilt, hogy már az európai terjeszkedés is belátható távolságra van. 

A Bloomberg úgy tudja, Németországban, az Egyesült-Királyságban és Magyarországon tanulmányozzák a gyártelep építésének lehetőségét, ebben pedig az ipari ingatlanokra specializálódott, szintén amerikai JLL van segítségükre. A Bloomberg forrása szerint az európai bővítésre is leginkább az óriási furgonos megrendelés biztos teljesítése miatt van szüksége a Riviannak, arról egyelőre nincs szó, hogy az R1T néven futó pickupjuk és az R1S néven futó szabadidő autójukat is gyártanák Európában. Igaz, ezek eleve az amerikai piacnak lettek tervezve.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.