A Ford is villanyautó-nagyhatalom lesz Európában

2021.02.17. 13:07

Elég jelentős, bár cseppet sem váratlan bejelentést tett a Ford a mai napon: úgy döntöttek, Európában megkezdik az elektromos autók gyártására való átállást.

Bár már korábban is történtek ilyen irányú lépések, így az elektromos Transit, illetve a Mustang Mach-E bemutatása, most esik szó először a szélesebb közönségnek szóló személyautós tervekről. Ennek fontos része, hogy a Volkswagen MEB platformjára épül egy Ford típus is, de úgy tűnik, ettől függetlenül Kölnben is elkezdik a felkészülést egy elektromos Ford típus gyártására, amely 2023-ban érkezhet meg a kínálatba.

Magáról az autóról egyelőre nem mondtak konkrétumokat, csak annyi biztos, hogy a kölni telephelyre 1 milliárd dollárt költenek a villanyautó-gyártás kapcsán. Így valószínű, hogy nem csak egy elektromos típus készülhet a Ford európai központjában a későbbiekben.

A legfontosabb cél persze a teljesen elektromos kínálat kialakítása 2030-ra, de egy lényeges köztes lépcsőfok, hogy 2026-tól már nem lesz olyan Ford modell, amelyből ne készülne vagy villamos hajtású, vagy legalább konnektoros hibrid változat. Ez a személyautókra épp úgy igaz lesz, mint a haszonjármű-kínálatra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.