Újabb Volkswagen bukkant fel Kínában

2021.03.12. 11:22

A Volkswagen márka Kínában két vegyesvállalat révén van jelen, és a két cég hagyományosan egy kicsit mást kínál. A SAIC-VW elég szorosan követi a németek nemzetközi palettáját, a FAW-VW viszont rendszeresen belenyúl a tervekbe: gyakorlatilag saját modellválasztékot alakított ki VW technikára építkezve.

Az új Talagon is egy ilyen FAW kreáció. Műszakilag állítólag a VW Teramont típuson alapszik – ez az amerikai VW Atlas kínai megfelelője, amelyet a másik VW partner, a SAIC gyárt – de elég sokat változtattak a formaterven, és egyszerűbb motorpalettával tervezik piacra dobni.

A hétüléses modellről egyelőre a kínai típusengedélyeztetési eljárás révén tudunk, azaz hivatalosan még nem mutatkozott be. Az azonban már nem titok, hogy a hossza 5,152 méter, a szélessége 2,002 méter, a magassága 1,795 méter, a tengelytávja pedig 2,98 méter lesz. Úgy néz ki, csupán kétféle motorral lesz kapható: a jól ismert kétliteres turbós négyhengeres TSI motor 186 és 220 lóerős változata közül választhatnak majd a vásárlók. A Teramont csúcsmotorját, a 2,5 literes, 300 lóerős, turbós VR6-ost itt nem kínálják.

Cserébe a Talagon valamivel talán lendületesebb jelenség, mint a szögletesen fantáziátlan Teramont, és a lényeg, a tágas belső tér itt is ugyanúgy adott.