Így néz ki az MG elektromos sportkocsija

2021.04.09. 15:36

Először tavaly májusban hallottunk az MG új tanulmány-sportkocsijáról, de akkor csupán néhány rajzon mutatták meg a kétüléses, elektromos hajtású gépet. Most részletesebb képeket közöltek róla, igaz, még ezek is a virtuális térben készültek, nem a valóságban.

A 3D-modellből generált felvételeken jól látszanak az autó legfontosabb jellegzetességei: a kétüléses kialakítás, a minimális túlnyúlások, a feltűnően alacsony szélvédő és a masszív bukókeret. A részletmegoldások közt persze rengeteg a tanulmányautókra jellemző túlzás: a kerekek például ujjnyi vastag gumikból és óriási felnikből állnak, de a repülőgépeket idéző kormány sem olyasmi, amivel egyszerű személyautót irányítani.

Műszaki adatból egyelőre kevés van, azok viszont egy kicsit túl jónak is tűnnek, legalábbis a 800 km-es hatótáv mindenképp. A 3 másodperces gyorsulási idő százra viszont csalódást keltő egy ilyen sportkocsitól: egy Tesla Model S is jobban ugrik ennél.

Az autót élőben április 21-én mutatják be a Sanghaji Autószalonon, ott valószínűleg arról is többet mondanak majd, hogy az elektromos sportkocsinak milyen szerepet szánnak az MG jövőjében.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.