Gyártásba mehet az MG Cyberster

2021.05.11. 09:08

Az MG eredetileg nem gyártásra szánta a kétüléses elektromos járművet, de úgy tűnik, a Cyberster elegendő érdeklődőt vonzott ahhoz, hogy a szériaváltozat elkészítésére mégis sor kerüljön.

Annak érdekében, hogy kiderítsék, tényleg van-e elegendő potenciális vásárló, indítottak egy közösségi finanszírozási kampányt. A paramétereket elég szokatlanul adták meg: 5000 jelentkezőnél húzták meg a határt, és fejenként 1000 yüant – úgy 45 ezer forintot – kértek. A végső összeg nyilván nevetségesen kevés egy autó kifejlesztésének költségéhez képest, viszont azt egész pontosan jelezheti, hogy mekkora érdeklődés várható az autóvásárlók részéről.

A határidő július 31. lett volna, de a gyártó WeChat-es bejelentése szerint már most átlépték az ötezer jelentkezőt. Ez pedig a korábbi ígéretek szerint azt kellene, hogy jelentse, hogy elkezdik fejleszteni a szériamodellt.

Azt persze még nem tudni, hogy az ígéretek szerint 800 km hatótávot és 3 másodperces százra gyorsulást ígérő villany-roadster mikorra juthat el a sorozatgyártásig, de egy ilyen szériamodell elkészítése általában nem kis feladat. Ha tippelni kellene, azt mondanánk, hogy 4-5 évbe biztosan beletelik majd, mire az érdeklődőkből tulajdonosok lehetnek.