Elkészült az új Tesla Model Y alapváltozat

2021.07.09. 13:54

A Tesla korábban már kínált egy Model Y Standard Range modellt, de annak 402 km-es hatótávját túl kevésnek ítélték, ezért a gyártást is hamar leállították. Az újabb Standard Range Kínából jön, és 525 km-es hatótávot ígér.

Ebben a kivitelben már a kínai CATL által szállított lítium-vas-foszfát akkumulátorokat alkalmazzák, amelyek kisebb hatótávot, de olcsóbb gyártást tesznek lehetővé a Tesla által hagyományosan használt lítium-nikkel-kobalt-alumínium-oxid cellákhoz képest. A típus Kínában 276 ezer jüanba, azaz átszámítva úgy 12,6 millió forintba kerül majd, így nagyjából 20%-kal lesz olcsóbb, mint a következő lépcsőfokot jelentő Long Range kivitel.

A Tesla ezzel párhuzamosan a napokban kezdi el a Kínából importált Model Y-ok európai forgalmazását, de úgy tudjuk, a Standard Range modellt egyelőre nem hozzák ide.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.