Rocks-e, az új Opel villanyautó

2021.08.25. 10:58

Ismét itt egy kiváló példa a Stellantis gátlástalan típusmegosztási filozófiájának. Ezúttal az Opel veszi a nevére a Citroën Ami-t, így a német márkának ismét lesz mit kínálnia a Corsa alatti kategóriákban.

Természetesen az Opel változat csak néhány külsőségben tér el a Citroëntől. Itt-ott került rá néhány neonzöld részlet – ez most az Opel színe – a sok fényezetlen szürke mellé, és terveztek hozzá új mintázatú dísztárcsákat is.

A lényeg azonban változatlan: ahogy az Ami, Rocks-e-nek keresztelt modell is mopedautónak minősül, így nem mehet gyorsabban 45 km/h-nál, a villanymotorja 8 lóerős, az akkumulátora 5,5 kWh-s, a hatótávja az optimista WLTP szabvány szerint 75 km egy töltéssel.

Természetesen az Opel változat is a nyugat-európai fiatalságnak szól, akik számos országban 15 éves kortól vezethetnek ilyen járművet. A Stellantis-nál nyilván arra számítanak, hogy egyes piacokon, például Németországban az Opel márkanév jobban cseng, mint a Citroën, így talán növelni tudják a miniautó iránti érdeklődést.