Kétezer fejlesztői állást szüntet meg a Renault

2021.09.17. 15:34

Egyelőre arról hallani, hogy a leépítések kapcsán a Renault elkezdett tárgyalni a szakszervezetekkel, annak kapcsán, hogy mintegy 2000 jelenlegi státuszt szüntetnének meg, fejlesztőmérnöki, illetve az ezeket az állásokat segítő munkakörökben.

P1290717

Nagyon úgy néz ki, hogy olyan területeken kezdenek elbocsátásokba, amelyek a villanyautók fejlesztéséhez nem szükségesek. A pontos szakterületeket egyelőre nem jelölték meg, de nem nehéz kitalálni, hogy a belsőégésű motorok fejlesztésének egyes területei válnak szép lassan feleslegessé. Ugyanakkor fel is vesz új munkatársakat a Renault, egyebek közt informatikai és vegyészeti specialistákat keresnek, az akkumulátorok fejlesztéséhez, illetve az elektromos hajtásláncok menedzseléséhez ugyanis az ő szaktudásukra lesz szükség.

A Renault leépítése csak egy nagyobb folyamat egy apró része: már évek óta tart a folyamat, amelynek során az autógyárak lecserélik a fejlesztőgárdájukat, olyan szakemberekre, akik alkalmasabbak az elektromos autók kidolgozására. A kínálat folyamatos cseréjével pedig ennek a cserének a felgyorsulása várható.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.