Két új elektromos SUV-t villantott a Chevrolet

2022.01.07. 06:05

A Chevrolet legnagyobb központi újdonsága, amelyet a CES-re készítettek, a Silverado elektromos változata, de két másik villamos hajtású típust is lelepleztek, amelyeket szintén gyártásra szánnak.

Az Equinox és a Blazer két divatos, közepes SUV, amelyeknek a névrokonai ma is kaphatók a Észak-Amerikában, sőt, a nagyobb Equinox elég népszerű is, a COVID előtti években még 300 ezer feletti mennyiség ment el belőle. A két új modell viszont nem a már meglevő autók villanyosításából született, hanem két teljesen új modell, amelyeket 2023-tól vennének gyártásba.

A fotókon kívül sok konkrétumot egyelőre nem árultak el a két új modellről, de 30 ezer dollár körüli indulóárról, és 250-300 mérföldes, azaz 400-480 km-es hatótávról hallani. Szinte biztos, hogy itt is a GM Ultium hajtásrendszerét alkalmazzák, bár kevesebb modulból álló akkumulátorral.

A képek alapján korszerű formatervű autókról van szó, amelyek ránézésre is sokkal vonzóbb termék benyomását keltik, mint a Chevrolet jelenleg forgalmazott Bolt és Bolt EUV típusai. Ez utóbbiak hírnevét a sorozatos tűzesetek, és az azokat övező rossz sajtó amúgy is eléggé megtépázta, így a két új típus nagy segítség lehet a GM villanyautó-eladásainak új életre keltésében.

Ha tudják tartani a 30 ezer dolláros árszintet, az egyben azt is jelenti, hogy ezekből a típusokból már nagy mennyiséget lehetne eladni, hiszen ez az összeg bőven alatta van annak, amennyit az Egyesült Államokban az átlagos újautó-vásárló jellemzően elkölt.