Ennél nem lesz sportosabb Skoda Fabia

2022.02.15. 14:31

Valaha létezett Fabia RS, de a Skodánál úgy döntöttek, hogy jobban megéri csak a sportos stílust eladni: többet hoz, és sokkal többen hajlandók érte fizetni, mint a sportfutóműért, vagy akár az erős motorért.

A csak látványt kínáló csomag neve hagyományosan Monte Carlo, és most kiadták a legújabb Fabiához is. A csomaghoz fényes fekete keretes hűtőrács, ugyanilyen felületű küszöb- és lökhárító-toldások, LED-es lámpák és fekete betétes felnik járnak. Ez utóbbiakból 16, 17 és 18 hüvelykes is kapható lesz az autóhoz. Belül fekete és sötétszürke alapon vörös díszítéseket alkalmaznak, ezzel igyekeznek sportosabb hangulatot teremteni.

Műszaki szempontból a Monte Carlo közönséges Fabia lesz, csak a legkisebb teljesítményű alapmotorral, az ezres 65 lóerőssel nem szállítják. A 80 lóerős szívó, illetve a 95 és 110 lovas turbós ezressel, illetve az 1,5 literes, 150 lóerős turbós négyhengeressel lesz elérhető. Ez utóbbival tulajdonképpen nem megy rosszabbul, mint húszonegynéhány éve egy GTI: nyolc másodperc alatt van százon, a végsebessége pedig 225 km/h. Ehhez a dinamikához viszont nem kell feltétlenül a látvány-csomag, amely az idén érkezik, még nem tudni, hogy mekkora felárral.