ZR-V lehet az újabb Honda neve

2022.05.06. 06:36

Azt már korábban jelezte a Honda, hogy új típusát, amely Észak-Amerikában leváltja az ottani ízléshez kicsi HR-V-t, globális modellnek szánja. Azaz kellett egy új név azokra a piacokra, ahol a HR-V már létezik.

A megoldás Kínában, és más ázsiai piacokon a ZR-V lett, amit állítólag azzal indokoltak a gyáriak, hogy ezt a modellt kifejezetten a Z, vagy Zoomer generációnak szánják, azoknak a fiatal felnőtteknek, akik az 1990-es évek második felétől a 2000-es évek közepéig születtek, és mostanság az autóvásárló korosztály legfiatalabb rétegét adják.

Egyelőre nehéz lenne megjósolni, hogy Európában is ezt a nevet vezetik-e be, vagy egy másikat. A kínai változatról azonban több kép is napvilágot látott, így az eddig csak szemből fotózott autót jobban is szemügyre vehetjük. Ez alapján egész formás SUV-nak tűnik a ZR-V, enyhén hullámos övvonallal és kellemes arányokkal. A formán az látszik, hogy a korábbi görcsös feltűnéskeresést elengedték a Honda tervezői, inkább olyasmit próbáltak összehozni, ami kevés vásárlót riaszt majd el.