Másfél másodperc alatt ugorhat százra a villany-Bentley

2022.05.19. 11:20

Adrian Hallmark vezérigazgató beszélt az új villanyhajtású típusról, amelyet a Volkswagen csoport szabványos elektromos luxusautó-platformjára, a PPE-re építenek.

6

A tervezési munka valószínűleg már készen van, bár a gyártásig még legalább három évnek kell eltelnie – nyilván ezért is mehetett bele konkrétumokba a cégvezető. Azt mondta, az 1400 lóerős autó képes lesz 1,5 másodperc alatt elérni a 60 mérföldet óránként – ez 96 km/h-nak felel meg – de a gyorsulás csökkenthető lesz.

„A probléma az, hogy a nagy gyorsulás kényelmetlen. Az első tíz alkalommal óriási élmény, aztán már inkább csak émelyítő... Az alapállapot ezért az lesz, hogy az autó 2,7 másodperc alatt gyorsul 60 mérföldre, és aki akarja, bekapcsolhatja az üzemmódot, amelyben elérhető a másfél másodperc.” - összegezte a fejlesztés irányát. Hallmark azt is elmondta, hogy inkább a fölényes előzési képességre koncentráltak az autó tervezésekor: hogy 50 és 240 km/h között a lehető legjobb gyorsulást hozza az autó.

Hallmark szavaiból az is kiderült, hogy a Bentley számára az elektromos hajtás használata már a költségek csökkenését jelenti. „A 12 hengeres motorunk a tízszeresébe kerül egy átlagos motor árának. Egy átlagos villanyautó-akkumulátor pedig olcsóbb a 12 hengeresnél... Alig várjuk, hogy akkumulátorokkal dolgozhassunk, hiszen viszonylag olcsó megoldást hoznak a számunkra.” - mondta.