Videón a gyárilag terepesített Lamborghini sportautó

2022.07.28. 05:37

Úgy tűnik, a Lamborghini termékmenedzserei nem elefántcsonttoronyból irányítják a céget, hanem követik és reagálnak is a trendekre. Ilyen divat lett az elmúlt években, hogy a különböző sportautókat versenypályákon, páraszabályozott garázsokon és bemutatókon kívül is keményen használják a tulajdonosok. Ez hívhatta életre a Huracán Sterratót is, amelyből a sterrato olaszul földutat jelent.

A Huracán hamarosan az életciklusa végére ér, de mielőtt átadná a stafétát a következő, immár plug-in hibrid utódjának, még egy utolsó változatot piacra dob belőle a Lamborghini. A modellváltozat nem előzmény nélküli, 2019-ben koncepcióként már bemutatták a Huracán Sterratót, most pedig minimális álcázással, de végre a gyártásérett verziót is láthatjuk.

Az új változat fényezetlen műanyag elemeket, védőlemezeket, rali-stílusban az orrára biggyesztett LED lámpákat, új diffúzort és a jobb hűtés érdekében egy plusz légbeömlőt kapott. A terepképességeket áttervezett futómű, nagyobb hasmagasság és ballonos gumik javítják, igaz, keményebb útszakaszokon a hosszú túlnyúlás miatt könnyen sérülhet az első lökhárító.

A hajtásláncról nem árultak el részleteket, de a Sterrato vélhetően az összkerekes verzióra épül, az 5,2 liters V10-es pedig valahol a 600-630 lóerő környékén teljesíthet. Az autót a következő hónapokban mutatják majd be hivatalosan, a Huracán utódja pedig 2024-re várható.