A legendás S1-es Quattro mellett mutatják meg Ken Block Hoonitronját

2022.08.09. 10:05

Miután tavaly az Audi leigazolta Ken Blockot, napjaink egyik legismertebb autóversenyző-showmanjét, nem kellett sok időnek eltelni ahhoz, hogy az amerikai sztár vezesse a márka múzeumának legértékesebb és legérdekesebb kincseit. Sőt, építettek is neki egy teljesen egyedi, elektromos driftautót, az S1 E-tron Quattro Hoonitront. Amerikában hamarosan a nagy előddel együtt láthatja ezt a gépet a közönség.

A Monterey Car Week keretében, a Rolex Monterey Motorsport Reunionon ugyanis az S1 E-tron Quattro Hoonitron mellett ott lesz egy régi Audi Sport Quattro S1 is. Méghozzá konkrétan az a példány, amellyel az élő legenda, Walter Röhrl 1987-ben megnyerte a Pikes Peak-i hegyi felfutót. Nem is akárhogyan, ugyanis új rekordot futott az akkor még teljes hosszában murvás pályán: 10 perc 48 másodperc alatt fűzte végig a 19,9 kilométert, ezzel az első versenyző lett, aki befért 11 perc alá.

De kicsit kanyarodjunk vissza a Hoonitronhoz. Egyelőre nem tudni pontosan, mire képes az autó, a teljesítményadatokat még titkolják. De az Audinak vannak igen ütőképes villanyhajtású gépei, gondoljunk csak a dakaros RS Q E-tronra, amelyben a Formula E-ből származó villanymotorok rendszerteljesítménye 680 lóerő. Hasonlóval biztosan beérné Ken Block is.

A Monterey Car Weeken a tervek szerint augusztus 17. és 21. között lehet majd megnézni az autót.