Elektromos kisautókat hozna Európába a Hyundai

2022.08.13. 10:25

Múlt hónapban erősítette meg a Hyundai, hogy olcsó villanyautót fejleszt Európának, egy mostani jelentés szerint azonban rögtön két modellel is készülnek: az egyik 2023 közepén, a másik 2024 végén mutatkozhat be. 

hyundai-i10-1.0

Az Autocar értesülései szerint az autók az i10-est fogják váltani a Hyundai kínálatában, árban 20 ezer euró, azaz 8 millió forint alá tervezik mindkét városi kisautót. Ez annyiban fontos részlet, hogy a Volkswagen is bejelentkezett ebbe a kategóriába, az e-Up! utódjának szánt ID.1 és az ID.2 a kicsi Hyundai-okkal egyidőben mutatkozhat be.

Az autók formatervéről egyelőre nem tudunk semmit, de a Carscoops a Dél-Koreában kapható Hyundai Caspert tekinti lehetséges kiindulópontnak, amelyből szintén 2023-ban dobnak piacra elektromos verziót. Az autókba a BorgWarnertől származó 181 lóerős - vagy kicsit gyengített - integrált modult (iDM) tervezik beépíteni a K1-es architektúrába, igaz, utóbbi információ csak spekuláció.

Hyundai Casper
Hyundai Casper

A kisebb elérhető profit miatt évek óta szűkül a kisautós szegmens, így az eleve költséges elektromos hajtással merész lépésnek tűnik a villanytörpék fejlesztése. Merész, ugyanakkor a hajtásmód népszerűsítéséhez elengedhetetlen lépés.