Benzinfaló SUV-ja miatt álltak bele Harry hercegbe, de lyukra futottak

2022.09.01. 11:24

Nem elég, hogy üzemanyagfaló SUV-val jár, még a várakozás, egy helyben állás idejére sem állítja azt le, alapjáraton is káros anyagokat ereget a levegőbe Harry herceg. Legalábbis erről számolt be az amerikai Fox News "leleplező" anyaga, csakhogy kiderült, elég csúnyán lyukra futottak. A riportban látható autó ugyanis egy Audi E-tron, vagyis a német márka elektromos hobbiterepjárója, ami ugye lokálisan zéró emissziós.

d48624451a36989cd7b1d1efb8f5e12e.png

A Fox amúgy az elmúlt hetekben nagyon ráállt arra, hogy különböző hírességek klímaváltozással kapcsolatos képmutatására hívja fel a figyelmet, pontosabban arra, hogy mennyivel jobban járna a világ, ha ezek a sztárok ahelyett, hogy a levegőben repkednek, inkább csak egyszerűen odahajtanának. Ennek a lejáratási hadműveletnek esett áldozatul például Kylie Jenner modell is, aki egy mindössze 3 percig tartó repülőutat tett meg nem olyan régen ügyeinek intézésekor.

És vélhetően most is valami hasonló lehetett az amerikai médium célja, amikor Harry hercegbe próbáltak beleállni azzal, hogy azt sugallták, úgy igyekszik felhívni a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire, hogy közben az óriási, sokat fogyasztó és szennyező terepjárójával elárasztja a légkört mindenféle káros anyaggal.

A Fox később belátta, hogy riporterük nagyot tévedett az autóval kapcsolatban, így megjelent cikküket korrigálták. A karaktergyilkossági kísérletükről ugyanakkor nem mondtak le, ezért az anyag fókuszát Harryről áthelyezték munkatársainak autóhasználatára, valamint magánrepülőgépének környezetromboló hatásaira. Az elmúlt időszakban amúgy is nagyot ment a csatorna azokkal az anyagokkal, amelyek szerint az éghajlatváltozás egy média által kitalált bohózat, amit a környezeti változások okoznak, és nem az emberek.