Elektromos tesókat ígérnek a Porsche Taycannak

2022.09.03. 11:44

Azt már tudjuk, hogy ha nem is nagy tömegeket megszólítva, de a Porsche komolyan veszi az elektromosítást. A Taycant bár kevesen engedhetik meg maguknak, a maga szűk kategóriájában nagyon népszerű típus. Ami pedig még ennél is fontosabb: egy igazán jó, elektromos sportlimuzin.

DSC00309

Azt mondják, nemcsak a Taycan új változata várható, hanem több új elektromos modellel is bővülhet a Porsche palettája. Hat villanyhajtású típust terveznek bemutatni 2030-ig. Amiről már biztosan lehet tudni, hogy kap majd egy elektromos, teljesen új verziót, az a Panamera. Ezek más padlólemezt használnak majd, mint a jelenlegi változatok.

P20 0394 a3 rgb

A most is kapható, belső égésű motorokkal szerelt Panamera is a palettán marad még egy darabig, elvileg az elektromos modell megjelenése után is. A hírek szerint az új, elektromos variáns egyébként nagyobb és hosszabb tengelytávú lehet majd, hasonló mint a most Kínában árult, hosszított változat.

DSC00590

Az új modellek egyébként a Volkswagen-konszern SSP nevű padlólemezére épülnek majd, amiben lesznek kimondottan Porsche-specifikus részek. A sportosabb modellek az SSP Sport platformot használják. Az első, már az SSP Sport padlólemezen nyugvó új Porsche egy 5 méter körüli hobbiterepjáró lehet.

Forrás: Porsche