Hivatalosan is bemutatták az elektromos Maseratit

2022.09.05. 12:22

A Maserati régóta csepegteti az információkat és a többé-kevésbé álcázott képeket az új elektromos kupéjáról, a GranTurismo Folgoréról, nagy meglepetést így nem okoz a gyártásra kész verzióról készült videó.

Az autó nem hoz formai forradalmat, a szokásos márkaarculati elemeket ülteti át a granturismós sziluettre: az első és hátsó lámpák a középmotoros MC20-ról lehetnek ismerősek, az első kerekek mögötti szellőzőnyílásokat is pl. a Ghiblin és az új Grecalén is láttuk, a szinte elliptikus hűtőrács azonban sajátos rácsozatot kapott. Az elektromos mivoltról a bal hátsó lámpa alatti töltőfedél árulkodik.

Technikai információkat is közöltek, de a specifikáció még messze nem teljes: a Folgore három villanymotorjának összteljesítménye 1200 lóerő, a 0-100-as sprintet 2,7 másodperc alatt éri el, a végsebessége pedig 320 km/h. A töltésről egyelőre annyit tudunk, hogy 10 perc alatt 160 km-nyi hatótávot képes magába szívni, 100 kilométerhez pedig 5 perc is elég.

Az új GranTurismóból benzines változatot is készít a Maserati, ezt várhatóan az MC20-ban bemutatkozott, saját fejlesztésű Nettuno V6-os hajthatja. A márka az évtized közepére már minden modelljéből kínál majd elektromos változatot, 2030-ban pedig végleg kivezetik a hagyományos motorokat.