Rommá zúzták a 6 milliárdos Paganit, videón a baleset

2022.09.06. 11:52

Egy nagyon ritka Pagani Zondával lett szegényebb a világ a napokban: egy szupersportautó eseményen lezúztak egy Zonda HP Barchettát. A szomorú sorsú autót Horvátországban érte a végzete és az állapotát elnézve nem is biztos, hogy egyhamar újra talpra állítják. Az azonban szerencsés körülmény, hogy a balesetben senki nem sérült meg.

Az eset körülményeiről nem sokat lehet tudni, pedig videó is készült róla. A felvételen az látszik, ahogy elhúz a kamera előtt egy nagyon ritka Apollo IE, amit szorosan követ a szintén nem túl gyakori Zonda Barchetta. Aztán egy csattanás hallatszik, illetve látszik, ahogy repülnek az alkatrészek.

A videó alapján talán az a legvalószínűbb megfejtés, hogy az enyhén balra ívelő – elég fényesnek és csúszósnak tűnő – aszfalton gázt adott a Pagani sofőrje, amit a 760 lóerős, középmotoros sportautó egy csúszással honorálhatott. Akárhogy is, a végeredmény egy összetört Zonda Barchetta, amiből állítólag mindössze 3 darab készült.

A Zágrábban történt baleset áldozata egyhamar nem heveri ki a sérüléseket. Olyan stratégiai elemek hagyták el az autót, mint például a hátsó futómű, de a kasztni sok része is kapott. A ritkasága miatt azonban nem kizárt, hogy összerakják a 15 millió dollárt, azaz átszámítva 6,1 milliárd forintot érő sportautót.