2022.09.17. 09:30

Hosszú várakozás ért most véget, a Ferrari ugyanis  bemutatta története első SUV-ját, a Purosanguét  (purosangue olaszul annyit tesz: telivér). Már maga a létezése is megosztó, hiszen rengetegen fanyalogtak, amiért az olasz sportkocsigyár is felült a divathullámra, és hobbiterepjárót készített. Sőt, még házon belül is eléggé vitás volt a dolog, még maga a néhai Sergio Marchionne, a Fiat-Chrysler egykori vezére is azt mondta: előbb le kell lőnötök. Most viszont már nem feltételes módban vagy jövő időben beszélünk a Purosanguéról.

Egyre nehezebb új autót vásárolni, mivel azok az ellátási láncok fennakadásai, a félvezetők hiánya miatt egyre drágábbak – derült ki a JATO Dynamics kutatásából. A felmérés szerint a probléma a világon szinte mindenhol megfigyelhető, kiváltképp Európában és az Egyesült Államokban.

Igen érdekes felvételt osztott meg a Magyar Közút, amin az látszik, hogy egy autó látszólag ok nélkül belecsapódik a szalagkorlátba a teljesen egyenes úton. A Fiat Punto a felhajtó felől érkezik és vélhetően szeretne besorolni, aminek a vége az lett, hogy a sofőr elrántotta a kormányt és a szalagkorlátnak csapta az autót.

Egy hazai használtautó-kereskedés egy Lamborghinit ajánlott fel az Országos Mentőszolgálatnak egyéves használatra, amelyet hónapok óta nem tudtak eladni. A jó szándék persze megvolt, a jótékony kereskedő úgy gondolta, a sportautóval gyorsabban odaérhet a segítség akár az autópályákon történő balesetekhez is. A mentők azonban kénytelenek voltak visszautasítani a gesztust.

Elérkezett az idő: itt az új Ford Mustang. A típus nagy utat járt be a 60-as évektől és talán nem túlzás azt állítani, hogy egy ideje újra régi fényében tündököl. Duplán nehéz feladat elé állította a Fordot a hetedik generáció megtervezése: eleve egy ikonikus, nagy múltú típusról van szó, ráadásul az előző generáció rendkívül jól sikerült

Csütörtökön bejárta a nemzetközi sajtót a meg nem erősített hír, miszerint merényletet kíséreltek meg az autójában ülő Vlagyimir Putyin ellen. Bármi is történt, az autóban nem tett kárt, a limuzin simán tovább tudott haladni. Megmutatjuk, milyen autókra bízza életét az orosz elnök.

 

Igen szokatlan megközelítéssel próbálja felhívni a figyelmet a büntetőfékezés veszélyeire a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Ezúttal ugyanis segítségül hívták a magyar Vin Dieselt – vagy egy kis szurkálódással azt is mondhatnánk, a Wishről rendelték meg Dom Torettót és Brian O'Connert.

Nevével is fennen hirdeti a Dacia legújabb tanulmányautója, mi is vele a márka célja. A neve Manifesto, azaz kinyilatkoztatás, és valóban az! Vele és benne mutatják meg, milyen irányban képzelik a jövőt a márkánál, és milyen megoldásokat láthatunk viszont a jövő Daciáiban. Konkrétan ilyen autó azonban soha nem készül majd.