Menő zászlóshajót mutatott a Hyundai

2022.10.19. 11:57

A Hyundai-nak egy ideje van már luxusmárkája, méghozzá a Genesis, ami már 2015 óta a piacon van Európán kívül. A G90-es típusuktavaly kapott egy modellfrissítést, aminél a konzervatív külsőt sokkal látványosabbra cserélték.

Úgy tűnik, hogy a Hyundai nem csak Genesis márkanév alatt szeretne villogni nagy szedánnal, ugyanis most bemutatták a Grandeurt, aminek az orrán a nagy H betű díszeleg. A típusjelzés már eddig is létezett – Azera és Grandeur néven is futott – de ezek már akkor sem Európának szánt modellek voltak.

Az új Grandeur egyébként csodásan egyszerű vonalvezetésű igen jó arányú autó, ami megmutatja, hogy mennyire kár, hogy már nem népszerű kategória a nagy szedánoké. A végtelenül egyszerű és letisztult vonalvezetésű Grandeurt a prémium szegmensbe szánja a Hyundai. Nem tűnik egyszerű vállalásnak, hiszen bár az elegáns külső adott, a Hyundai márkanevet nem sokan azonosítják a luxussal.

A modell egyébként 2023-tól lesz majd kapható, de ha valakinek meg is tetszett, az előzetes információk szerint messzire kell majd utaznia érte, ugyanis egyelőre úgy tűnik, hogy csak az Egyesült Államok és Kanada kap majd az újdonságból. Árakról egyelőre nem esett szó.

Forrás: Hyundai