Vadiúj Accordot mutatott a Honda

2022.11.11. 10:57

A Honda október végén szellőztette meg az új Accordot, amiről akkor még csak részletfotókat közöltek. Most megmutatták teljes valójában a 2023-ban érkező, tizenegyedik generációs modellt, ami külsőre nagyon hasonlít a jelenlegi Civic-re.

Az Accord az elődjéhez képest teljesen megújult: a Honda mostani, egyszerű vonalakkal operáló, szögletesebb formatervét kapta. Ez a letisztultság egyébként igazán jól áll egy ekkora – közel 5 méter hosszú – autónak is, elegánsan időtállónak és nyúlánknak tűnik az újdonság formavilága.

A beltér is visszafogottabb, egyszerűbb dizájnt kapott, amitől jóval modernebbnek hat, mint az elődje. A központi kijelző akár 12,3 colos is lehet, míg a digitális műszeregység 10,2 colos. Nem meglepő, de az új Accord is megkapta a vezetéstámogató rendszerek legfrissebb generációját, illetve az eddiginél több légzsákot adnak szériában.

A motorpalettát nem bonyolították túl: van egy 1,5 literes, turbós benzines és egy hibrid. Az egyötös benzines 192 lóerőt és 260 Nm-es csúcsnyomatékot tud és CVT-váltóval konfigurálható. A hibridbe egy kétliteres szívó benzinest szerelnek, amit két elektromotor egészít ki. A rendszerteljesítmény 204 lóerő, amihez 335 Nm-es nyomaték társul.

A legutóbbi, Európában is árult Accordot 2015-ben kivezették az itteni piacról, mivel nem tudtak belőle eleget értékesíteni. Sokaknak szomorú körülmény lehet, de előreláthatólag ebből a mostani modellből se fogunk kapni.

Forrás: Honda