2022.11.19. 12:35

Már az ID.3 első képei után felmerült a kérdés, hogy a jövőben leváltja-e majd a hagyományos Golfot a tisztán elektromos kompakt. Bár a nyolcadik generációval többen temetni kezdték a nevet, a Volkswagen operatív vezérigazgatója, Thomas Schäfer az Autocarnak adott nyilatkozata alapján nincs ok az aggodalomra.

Fotó: Csikós Zsolt
Fotó: Csikós Zsolt

Schäfer az LA Auto Show-n árulta el, hogy mindkét név megmarad, nem zárják ki egymást: a Golf (és a GTI is) ikonikus márkanév, bolondok lennének sutba dobni, ugyanakkor mára az ID sorozatnevet is sikerült elültetni a köztudatban. Bár az elektromos sorozat nevezéktana a számokra épít, Schäfer az ID Buzzt hozta ellenpéldának, szerinte semmi akadálya az ID Golf névnek: "Kitartunk az ID logikája mellett, de az ikonikus modellek [rendes] nevet fognak viselni."

Fotó: Markus Heimbach
Fotó: Markus Heimbach

Fontosabb kérdés, hogy megfér-e egymás mellett két ennyire hasonló modell a Volkswagen kínálatában, ha már a hajtás sem fogja őket megkülönböztetni egymástól. A válasz egyértelmű igen volt, Schäfer szerint az ID.3-at eleve nem a Golf utódjának szánták, méretben sokkal közelebb áll a Golf Plushoz. Ezek alapján a jövőbeli elektromos Golf-utód az ID.3 és a városi kisautónak szánt ID.2 közé érkezhet, a név tehát semmiképp sem fog eltűnni.