Luxusutat ad a Jeep egy jó névért cserébe

2022.11.24. 12:07

Szeptember közepén három új villanyautót mutatott be a Jeep: az Avenger a Renegade-nél is kisebb crossover lesz, a Recon pedig a terepes vonalat képviseli. Várhatóan a harmadik lesz közülük a húzómodell, ám a bemutatón még Wagoneer S-nek hívott prémium SUV-ről már akkor elárulták, hogy nem ez lesz a végleges neve.

Jeep Wagoneer S
Jeep Wagoneer S

A Stellantis a marketing jegyében a közönségre bízza a típusnevet, a dedikált honlapon bárki beküldheti az ötletét, az egyetlen feltétel, hogy a pályázó az Egyesült Államok állandó lakosa legyen. A győztesnek és három barátjának egy hétnapos, 40 ezer dollár (~16 millió forint) értékű luxusutazást is biztosítanak a Jackson Hole-i síközpontban. A verseny november 23-tól december másodikáig tart. Láttunk már hasonló projektet félresiklani: a közönség 2016-ban egy 200 millió font értékű sarki kutatóhajó nevezett volna Boaty McBoatface-nek. A nevet végül nem a hajó, hanem egy hozzá kapcsolódó AUV kapta meg (a hajót pedig Sir David Attenborough-ra keresztelték).

Jeep Wagoneer S
Jeep Wagoneer S

A már közzétett képek mellett annyit árultak el az autóról kapaszkodónak, hogy az első elektromos Wagoneer egy technológia-központú, közepes méretű prémium SUV lesz tele kézi gyártású alkatrészekkel, emellett a globális villanyautópaletta részét képezi majd. A technikai részletek közül egyelőre a 600 lóerős teljesítményt, a 3,5 másodperces 0-100-at és a 644 kilométeres hatótávot tudjuk, a rendelés 2023-ban kezdődik, az első példányokat pedig 2024-ben kezdik szállítani.