Kiszivárgott a hibrid Corvette

2022.12.12. 16:04

Egy rajongói oldal egyik fórumozója szúrta ki, hogy a Chevrolet konfigurátorában egy ideig elérhető volt a Corvette C8 egy eddig be nem jelentett, hibrid változata. Az E-Ray (amely a Corvette-ek hagyományos „Stingray” elnevezésére utal) a hajtáslánc mellett több más apróságban is különbözik majd a „sima” modellektől.

image (3).png

Úgy tűnik, a hibrid változat a Z06 jelölésű, még sportosabb Corvette kasztniját használja majd, de hátsó szárny és splitter nélkül, valamint fekete helyett a karosszéria színére festett betétekkel. Mivel az autón nem látható töltőcsatlakozó, feltételezhetően az E-Ray nem konnektoros hibrid lesz, ahogy a négy kipufogót látva arra is következtethetünk, hogy a géptető alatt továbbra is marad a V8-as motor.

Egyes információk szerint az E-Ray hibrid rendszere várhatóan az első kerekeket hajtja majd, míg a hátsók mozgatásáért továbbra is a belső égésű motor felel. Ha ez valóban beigazolódik, akkor a típus 1953-as bemutatkozása óta az E-Ray lehet az első összkerekes Corvette.

Szintén kiderült, hogy a hibrid Corvette várhatóan 2024-ben érkezik, és új kül- és beltéri színeket is magával hoz. Mivel egy véletlen szivárgásról van szó – a konfigurátor azóta már elérhetetlen –, további részleteket az E-Ray-jel kapcsolatban egyelőre nem tudunk.