A szegedi kereskedésből ellopta a 33 milliós Audit, majd falhoz csapta

2023.01.18. 11:01

Tavaly februárban egy szegedi autókereskedés udvaráról lopott el egy 450 lóerős RS4-et egy 23 éves férfi. Az alkalmi tolvajtempózás forgatókönyv szerint végződött: a biturbó V6 kifogott a rutintalan sofőrön, és nagy sebességgel egy sarokház falának ütközött, majd onnan beletolatott egy szabályosan parkoló autóba. Az RS-ezés ezzel véget ért, az alföldi Randall Memphist a rendőrök előállították.

auditolvaj5
Fotó: Police.hu

Magyarország Ügyészségének frissen kiadott sajtóközleménye szerint a Szegedi Járási Ügyészség most emelt vádat a férfivel szemben. A vádirat szerint a kereskedés csak a vádlott második célpontja volt aznap. Korábban betört egy szegedi közmű telephelyre, ahol értékeket keresett, de nem talált számára megfelelő kincset. Útja innen vezetett az autókereskedéshez, aminek először a kerítésén mászott át, majd a telephelyhez tartozó szerviz ablakát betörte, amelyen bemászott. Az Audi RS4 kulcsát onnan vette magához. Az autóval abban a pillanatban hajtott ki a telephelyről, amikor a kereskedés kapuját éppen kinyitották.

auditolvaj4
Fotó: Police.hu

A korábban megjelenő hírekben még 25 millió forintos értéket társítottak az RS4-hez, de a vádiratban már 33 millió forintos értékű autóként számolnak vele. A vádlott 10 millió forint értékben okozott kárt a tulajdonosnak, valamint egy másik autót is megrongált a szervizbe való betörés során. “A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottat, mint különös és többszörös visszaesőt, 3 rendbeli, az eltulajdonított értékek nagyságrendjéhez igazodó lopással valamint 3 rendbeli, az okozott károk nagyságrendjéhez igazodó rongálással vádolja.” - zárja közleményét az ügyészség.