Korai magömléses hasonlattal adja el a Ram az elektromos pickupját

2023.02.14. 14:03

A Ram 1500 REV a Ford F-150 Lightning és a Chevrolet Silverado EV után érkezik, ezért a Ram megpróbálja úgy beállítani, mintha a korai váltás az elektromos hajtásra akkora aggodalom lenne, mint a szexuális élet terén a korai magömlés problematikája.

FP023 003RM

Koncepció formában már prezentálta a Stellantis a Ram elektromos pickupját. Az immár hivatalosan is bemutatott Ram 1500 REV ugyan 2950 kilós, de legalább 800 voltos rendszer hajtja, és akár 350 kilowattos töltési tempót ígér. Hamarosan rendelhető is lesz Amerikában, bár a gyártása csak 2024-ben indul, tehát bevezetési sorrend tekintetében az utolsó lesz a Ford, a GM és a Rivian versenyében.

A Ford egyszerűen nem győz elég F-150 Lightningot gyártani, a General Motorsnál a Chevrolet pedig az árversenyben és elérhetőségben próbál kanyarban előzni a Silverado EV különböző verzióval.

Egy mérettel kisebb formában előbb-utóbb Európa is kap majd villany pickupokat, úgyhogy érdemes figyelni, hogy első körben mit alkot a Ford, a GM és a Stellantis is.

Mivel a Ram kicsit későn reagált a nagy elektrifikációs hullámra, most próbál azzal érvelni, hogy a 2024-es Ram 1500 REV minden értékében a konkurencia felé kerekedik majd. Vontatás, terhelhetőség, hatótáv és töltési idők terén is jobbat ígér a Stellantis.

A Super Bowl reklámidejét pedig arra használták, hogy az Emmy-díjra is jelölt színész, Jason Jones a korai magömléshez hasonlítsa az elektromos járművek kapcsán felmerülő aggályokat, ezáltal arra is utalva, hogy a Ram bölcsen várt mostanáig a Ram 1500 REV bemutatásával. Ez a Premature Electrification című egyperces reklámfilm:

Persze fel lehet ez úgy is fogni, hogy a Stellantis legfőbb pickupgyártójának van humorérzéke. Nem is árt némi flexibilitás, hiszen aki most rendel Ram 1500 REV-et, legjobb esetben is csak 2024 végén kapja kézhez.

Formaterv szempontjából pedig továbbra sincs őrületes meglepetés a benzines és dízelmotoros verziókhoz képest, hiszen a pickupok célközönsége konzervatívabb tábornak számít.

Azoknak, akiket nagyon foglalkoztat a termék, a Ram most száz dollárért klubtagságot biztosít, az összeg pedig egészen addig visszaigényelhető marad, amíg a Ram 1500 REV ténylegesen előrendelhetővé nem válik.