Egyre biztosabb: az új Golf tisztán elektromos lesz

2023.02.20. 17:01

Jó ideje tudjuk, hogy az ID.3 után a Volkswagen nagy erőkkel dolgozik kisebb és olcsóbb elektromos autókon is, ám úgy tűnik, ez nem megy zökkenőmentesen. Miután az ID.Life koncepció gyenge fogadtatása után leváltották a márka dizájnfőnökét, most úgy tűnik, az ID.2-t illetően is újragondolják terveiket a wolfsburgiak.

A0D0172

A brit Autocar magazinnal egy neve elhallgatását kérő forrás osztott meg részleteket azzal kapcsolatban, hogy az ID.2 Golfként éledhet újjá. A pontos okokra csak következtetni tudunk. Thomas Schäfer, a Volkswagen korábbi elnöke 2022 októberében a Golf név fontosságáról és vonzerejéről beszélt, és kiemelte, "értelmetlen lenne valami teljesen másra cserélni". A hírek szerint azonban nem egyszerűen arról van szó, hogy Golf néven árulják majd az ID.2-őt, hanem alaposan át is tervezik az autót.

A0D0168

A forrás szerint az eredeti dizájn a sokat kritizált ID.Life koncepcióhoz hasonlóan crossover-szerű lett volna, ám a gyenge fogadtatás után a dizájnereket visszaültették a rajztábla elé, hogy egy hagyományos csapott hátút tervezzenek. Az autó mérete valahol a jelenlegi Golf és Polo modellek közé eshet, ám a viszonylag rövid orrnak és a sima padlónak hála a helykínálat állítólag az eggyel nagyobb kategóriás autókéval vetekszik.

 Azt is tudjuk, hogy az új modell a gyártó első MEB-Plus platformos autója lesz, és kezdetben csak egymotoros, elsőkerék-hajtásos változatban árulják, bár a platform két motort és összkerékhajtást is elbír. A súly villanyautóhoz mérten egész kedvezően alakul: 1600-1700 kiló közé tervezik. Egy másik forrás hozzátette, GTI változat sem kizárt.

Az új, elektromos Golf 2025-ben érezhet, de az elképzelést már egy idén márciusban debütáló tanulmányautón bemutathatják. Az árcímkén a tervek szerint 22 500 euró, tehát körülbelül 8,6 millió forint szerepel majd.