Gumiégető módot kaphatnak a Ford villanyautói

2023.03.06. 06:08

Alig telt el pár nap, máris egy újabb érdekes szabadalmat nyújtott be a Ford. A fizetőképtelen tulajdonosát önként elhagyó autó után az amerikai óriás most egy kifejezetten elektromos autókba szánt ötletet védetett le.

IMG 5916

A leírás szerint ez egy "elektromos autó teljesítmény üzemmód szándékolt kerékkipörgéssel, gumimelegítési célokkal" mely a gyártó szerint azért jó, mert "a gumi melegítése vagy füstöltetése javítja a tapadást, és az erő vizuális megjelenítését szolgáltatja." Bár hasonló megoldások belsőégésű motoros autókban is léteznek, a Ford új szabadalma minden eddiginél több lehetőséget tartogat. Dupla motoros, négy kerék meghajtású villanyautóknál ugyanis lehetséges, hogy a motorok független kapcsolgatásával és a kerekek külön fékezésével először az első, majd a hátsó tengelyen is megfüstöltethetjük a gumikat.

A szabadalom szerint ráadásul több jelenlegi Ford modell minden szükséges hardverrel rendelkezik a "gumiégető módhoz", mely így puszta szoftverfrissítés formájában, utólag is megérkezhet az alkalmas autókba.

Forrás: carbuzz.com