Először villantotta meg a BMW az új X2-t

2023.09.28. 13:10

Egy időben a BMW híres volt arról, hogy az összes létező piaci rést igyekszik betömködni, így születtek a kölönböző GT variációk és a különböző SUV-kupék, de valószínűleg az X1 extravagánsabb változatának szánt X2 is. Nem bizonyult tömegterméknek, de hamarosan érkezik a második generációja.

Domagoj Dukec, a márka dizájnfőnöke osztotta meg az első kedvcsináló videót az autóról, amely már az elnagyolt sziluett ellenére is egész sok részletet sejtet. A legfeltűnőbb természetesen a tetőív, ami a jelenlegi X2-höz képest jóval kupésabb, leginkább az X4-esére hasonlít, a nyílhegy alakú nappali menetfény a legújabb X5/X6-oséról ismerős, a mai trendek szerint fénycsíkkal hangsúlyozott vesék szintén a nagy SUV-ket idézik.

A hajtásláncról egyelőre semmit nem árultak el, de tudható, hogy az autó az X1 alapját is jelentő FAAR platformra épül majd, így több mint valószínű, hogy a motorváltozatok is egyezni fognak: a hagyományos benzines, dízel és ezek elektrifikált verziói mellett egy teljesen elektromos iX2 is készül. A kínálat tetejét várhatóan az M35i xDrive jelenti majd, amelynek kétliteres négyhengerese 312 lóerős lehet, de dinamikában az elektromos változat is a csúcs környékére érkezik, amit az iX1-hez hasonlóan két, összesen 313 lóerős villanymotor mozgathat. Az autót előreláthatóan még idén leleplezik.